Entrecote med jalapenosmör

Serverar: 4 portioner

Stark!

Ingredienser

  • 4 entrecote eller biffar
  • 3 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 1½ msk sesamfrön
  • Jalapenosmör
  • 75 g smör
  • 2 msk mild tacosås
  • 1 tsk mald jalapenopeppar
  • 2 krm salt
  • 3 msk finhackad persilja
  • Ostgratinerad potatis
  • 800 g potatis i skivor
  • 1 tsk salt
  • 1 msk ströbröd
  • 2 msk riven ost
  • 3 msk olja
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienserna till kryddsmöret utom persiljan noga. Forma 4 bollar och rulla i persilja. Ställ kallt.
    2. Bred ut potatisskivorna i en långpanna. Strö över salt, ströbröd och ost. Häll över olja. Gratinera i 225 grader ca 20 minuter.
    3. Lägg smör i stekpannan och sätt plattan något under maxläge. Lägg i köttet då smöret tystnat. Stek köttet 2-3 minuter/sida. Salta precis före eller under stekningen. Krydda. Strö över sesamfrön på slutet av stekningen.
    4. Servera med tillbehören.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben