Entrecote med lingonmarinad och äppelsalsa och färskpotatissallad.

Serverar: 4 portioner

Makalöst gott.

Ingredienser

  • 600 g entrecote i skivor
  • ½ dl lingonsylt
  • ½ dl olivolja
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 2 msk soja
  • 1 krm salt
  • 3 krm svartpeppar
  • Äppelsalsa med pepparrot
  • 2 finhackade röda äpplen
  • Ca 50 g finhackad gräslök eller efter smak
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 tsk riven pepparrot
  • 2 krm salt
  • 2 krm vitpeppar
  • Färskpotatissallad med dill och rödisor
  • 800 g färskpotatis, i halvor
  • 100 g rädisor , i halvor
  • ½ finhackad röd lök
  • Dill efter tycke och smak finhackad
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 2 tsk senap
  • 3 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda lingonsylt, olivolja, rosmarin, soja, salt och peppar i en plastpåse. Lägg ner köttet och låt mariner i 30 minuter eller längre. Ta upp köttet och lägg det på grillen och grilla 7 - 10 minuter.
    2. Äppelsalsa: Blanda alla ingredienser. Servera till den grillade entrecoten.
    3. Färskpotatissallad:
    4. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av och kyl ner potatisen, blanda med rädisor och dill. Blanda samman rapsolja, vinäger, senap, salt och peppar. Häll dressingen över potatisen, rädisorna och dillen. Blanda väl och servera till köttet och salsan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben