Entrecote med rotfruktsrösti

Serverar: 4 portioner

En saftig entrecote med knaprig rotfruktsrösti som serveras med en sardell- och kaprissås.

Ingredienser

  • 4 skivor entrecote, á ca 200 g
  • Rotfruktsrösti
  • 2 morötter
  • 100 g persiljerot
  • 100 g kålrot
  • 5 medelstora potatisar
  • 2 äggulor
  • 1 kula mozzarella
  • Salt
  • Peppar
  • 40 g ruccolasallad
  • 1 dl tunt skuren purjolök
  • 1 msk olivolja
  • Rapsolja till stekning
  • Sardell- och kaprissås
  • 2 dl lätt créme fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk citronsaft
  • 2 msk finhackad kapris
  • 5 finhackade sardeller
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop alla ingredienser till såsen och ställ kallt till servering. Skala och riv rotfrukterna och potatisen grovt. Blanda med äggula och grovt riven mozzarella, salta och peppra. Blanda ruccola med purjolök och olivolja, smaka av med salt och peppar.
    2. Hetta upp en stekpanna med lite olja och klicka ner ca 1 msk stora klickar av rotsaksröran och stek dem gyllenbruna på bägge sidor. Lägg upp på tallrikar med salladsblandingen emellan.
    3. Salta och peppra entrecoten och stek den i stekpanna med lite olja. Servera med röstin och såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben