Entrecôte på spett

Serverar: 4 portioner

Lyxiga spett med sval sås gjord på grillad paprika. Grilla paprikan själv eller köp färdig

Ingredienser

  • 500 g entrecôte av nöt eller lamm
  • 1 msk Arla smör- & rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • Paprikasås
  • 1/2 burk grillad paprika à 200 g
  • 2 dl Arla Köket lätt crème fraiche
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i bitar ca 3 x 3 cm. Blanda smör- & rapsolja med salt, peppar och rosmarin i en bunke. Lägg i köttet, rör om. Trä upp köttet på 4 spett.
    2. Låt paprikan rinna av och hacka den grovt. Blanda crème fraiche, paprika och vitlök. Smaksätt med salt och peppar.
    3. Grilla spetten över glöd 3 - 4 min per sida. Servera med såsen och en sallad med kokta, stora vita bönor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben