Exotisk gratinerad fruktsallad

Serverar: 4 portioner

En enkel och fräsch efterrätt som toppas med limekräm.

Ingredienser

  • 2 dl créme fraiche
  • Saft av en ½ lime
  • Finrivet skal av 1 tvättad lime
  • 1 msk florsocker
  • 1 liten ananas
  • 2 mangofrukter
  • 4 passionsfrukter
  • 4 msk ljust muscovadosocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Blanda créme fraiche med limesaft, finrivet skal och florsocker. Skala ananas och mango coh skär i mindre bitar. Dela och gröp ur passionsfrukterna.
    3. Varva frukterna i ugnsfasta portionsformar. Toppa med socker och gratinera i ugn i ca 5 minuter tills sockret börjar bubbla och frukten fått lite färg.
    4. Servera varma med limekräm.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben