Fänkål och räkor

Serverar: 4 portioner

Den som vill undvika mättat fett tar olivolja till den här rätten, Men fänkålen blir ännu godare om den steks i smör. Räkorna kan ersättas med rökt sik.

Ingredienser

  • ½ kg fänkål, hel
  • 1 msk olivolja
  • 250 g räkor skalade
  • 1½ msk pressad citron
  • Salt
  • Svartpeppar, malen
  • 2 msk färsk gräslök
  • Pasta
  • Instruktioner

    Skär fänkålshuvudena i fyra delar och spara de dill-liknande bladen. Förväll dem i en stor kastrull i 1 - 2minuter och ta upp med hålslev. Spara spadet. skiva fänkålen tunt. Hetta upp oljan i en tjokbottnad kastrull och lägg i fänkålen. Lägg på tättslutande loch och sjud i 10 _ 15 minuter på låg värme tills den är mjuk. Koka pastan i fänkålsspadet och låt rinna av. Blanda ner räkorna i fänkålen med citronsaft, salt och peppar efter smak. Tillsätt den hackade gräslöken och den heta pastan och blanda alltsammans försiktigt Strö fänkålsbladen över och servera med tagliatelle eller tagliolini.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tänk snålt - kalorisnålt!
    En vuxen kvinna med stillasittande arbete bör göra av med 1800 kcal/dy...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben