Fänkålsfräst rödkål

Serverar: 4 portioner

Rödkålen sauteras i vin med fänkåls- och sesamfrön, ett ljuvligt och nyttigt tillbehör med massor av smak.

Ingredienser

  • ½ rödkålshuvud
  • 1 msk flingsalt
  • 2 msk olivolja
  • 4 fint skivade schalottenlökar
  • ½ tsk fänkålsfrön
  • 1-2 msk sesamfrön
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • Instruktioner

    1. Ansa kålen och strimla den fint. Lägg rödkålen i ett durkslag över en skål. Strö över salt och blanda ordentligt med händerna, krama kålen samtidigt. Låt dra 30 minuter. Skölj rödkålen, låt den rinna av och krama ur så mycket vätska som möjligt.
    2. Hetta upp oljan i en stor teflonstekpanna på hög värme. Lägg i schalottenlök och fänkålsfrön och fräs under omrörning cirka 1 minut tills fänkålsfröna är gyllene.
    3. Lägg i rödkålen och fräs under omrörning 4-5 minuter tills kålen börjat mjukna. Tillsätt sesamfröna och fräs under omrörning. Blanda ner rödvinsvinägern, ta av från värmen och servera kålen genast.

    Liknande recept

    5
    1 h 10 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben