Fänkålstagliatelle med saffran och tomatsalsa

Serverar: 4 portioner

Vegetarisk pastarätt med chilisting! Fänkålen bjuder på tuggmotstånd, och saffran ger en lyxig känsla.

Ingredienser

  • 400 g tagliatelle
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 fänkål, ca 600 g
  • 2 pkt saffran, 1 g
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl créme fraiche
  • Olivolja
  • Salt
  • Malen svartpeppar
  • Tomatsalsa
  • 4 tomater
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 dl hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
    2. Skala, halvera och skiva lök och vitlök tunt. Dela fänkålen, ta bort mittstocken och skär i tunna skivor. Fräs lök och vitlök i 1 msk olja i 2 minuter tills den är genomskinlig.
    3. Tillsätt fänkål och fräs ytterligare 1 minut. Lägg i saffran och vin, rör om och låt vinet koka in. Blanda i créme fraiche och låt koka upp, salta och peppra.
    4. Tomatsalsa: Dela, kärna ur och strimla chilin. Dela tomaterna och kärna ur dem med en sked, skär i klyftor. Blanda chili och tomat med 2 krm salt, 1 msk olja och persilja.
    5. Häll av pastan och blanda med fänkålsblandningen. Toppa med tomatsalsan vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben