Färgglad köttfärspaj

Serverar: 4 portioner

Smaklig måltid! Ibland använder jag köttfärsröran till spagetti, (spagetti och köttfärsås) för röran i sig så är så god.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125 gram smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk vatten
  • Köttfärsröra
  • 500 g köttfärs
  • 1 gul lök, finhackad
  • Smör att steka i
  • 1 purjolök
  • 3 dl vatten+ ½ buljongtärning
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • ½ msk basilika
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 5 tomater i klyftor
  • 3 paprikor i olika färger
  • 100 g fårost
  • Ev stark paprika (krydda)
  • Garnering
  • Färsk basilika
  • Till servering
  • Tomat- och olivsallad
  • Instruktioner

    1. Blanda smör, mjöl och vatten i en matbereare. Kör i hop till en deg.
    2. Kavla ut degen och klä i en paj form med den. Nagga botten med en gaffel och ställ i kylskåp.
    3. Fräs köttfärs och lök i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med i några minuter.
    4. Tillsätt vatten och smulad buljongtärning. Tillsätt restrerade ingredienser, utom paprikor och fårost. Låt såsen koka på svag värme i 5 minuter.
    5. Skär paprika och fårost i bitar. Tillsätt paprikorna och låt allt bli genomvarmt. Hit kan du förbereda dagan innan.
    6. Grädda pajskalet i 225 grader c:a 15 minuter.
    7. Värm köttfärsröran och häll den i det färdiggräddade pajskalet.
    8. Strö över fårosten och garnera med färsk basilika. Servera med tomat och olivsallad

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (2)

    Annlis 29 maj 2008

    Hej molgan! Provade faktiskt ditt recept igår, det blev jättegott, så det var kul att du kom med en kommentar samma dag. Ha det bra och tack för receptet. Annlis

    Lunchdax 8 december 2009

    1 purjolök .... 2msk purjolök? vad skulle det stå vid matskedarna? för det finns väl inte purjolök på tub eller :P

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben