Färgrik och vitaminrik fullkornsbulgur och quinoasallad
Svängde ihop denna rätt i måndags. Åh gode tid vad gott och fräscht!! Min arbetskamrat hade aldrig smakat bulgur eller quinoa, hon tycker inte om lök eller rå paprika i vanliga fall. Men efter att hon ätit av denna salladen så vad hon ta med mig mer dagen efter, vilket jag gjorde med glädje. :-) Vill med detta recept dela med mig, att nyttig mat kan vara fantastiskt gott :-)
Ingredienser
1½ dl Frebaco vit quinoa
3 dl vatten
½ Bong grönsaksbuljongtärning
2 dl Frebaco fullkornsbulgur
4 dl vatten
½ Bongs grönsaksbuljongtärning
1 röd paprika
1 gul paprika
½ gurka
1 påse babyspenat, 150 g
1 rödlök
1 ask cocktailtomater, 250 g
2 msk olivolja
1 tsk herbamare örtsalt
3 krm svartpeppar
Instruktioner
- Koka upp vatten och buljongtärning till bulguren och lägg ner bulguren och låt koka under lock i ca 15 minuter, under lock på medelvärme. Koka quinoan i en annan kastrull, men utan lock ca 20 minuter. Låt svalna medans du gör iordning grönsakerna.
- Dela paprikorna och gurkan i mindre bitar, finhacka rödlöken, halvera cocktailtomaterna. Blanda ihop bulguren och quinoan i en skål tillsammans med örtsalt, svartpeppar och olivolja. Blanda ner grönsakerna och babyspenaten.
- Det passar bra med kyckling till denna sallad, även rökt makrill passade bra. Underbart fräsch och god rätt!
Liknande recept
Kommentarer (0)