Färgrika schnitzlar

Serverar: 4 portioner

Det sägs att vackra färger retar aptiten. Dessa färgglada och smakrika schnitzlar kommer inte att göra någon besviken.

Ingredienser

  • 4 fläskschnitzlar
  • 2 röda paprikor
  • 1 dl gröna oliver
  • ½ dl ströbröd
  • 2 ägg
  • 1 msk olja
  • Tillbehör
  • 4 dl vatten
  • 4 dl couscous
  • ½ gul paprika
  • ½ grön paprika
  • 5 gröna oliver, hackade
  • Instruktioner

    1. Ansa och finhacka de 2 röda paprikorna. Hacka oliverna mycket fint. Blanda paprikan och oliverna med ströbrödet i en djup tallrik.
    2. Vispa äggen i en djup tallrik. Doppa fläskschnitzlarna i ägget och skaka av överflödigt ägg. Placera dem sedan i ströbrödsblandningen. Tryck till med fingrarna så att paneringen fastnar.
    3. Hetta upp oljan på medelvärme i en teflonstekpanna. Stek schnitzlarna ca 5 minuter på varje sida tills de är mörkt gyllene men se upp så att inte paneringen bränns vid.
    4. Tillbehör: Koka upp 4 dl vatten. Häll det kokande vattnet över couscousgrynen. Låt den svälla enligt paketets anvisningar. Ansa och hacka den gula och gröna paprikan. Rör om i couscousen med en gaffel och blanda ner paprika och oliver. Servera tillsammans med schnitzlarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben