Färsbiff med morotstzatsiki

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

Morotstzatsiki är värt att pröva som tillbehör till andra maträtter också.

Ingredienser

  • 4 port ris eller annat gryn
  • 500 g nötfärs
  • Salt
  • Peppar
  • 1½ msk majsstärkelse (Maizena)
  • 1 dl vatten
  • 2 msk smör eller margarin
  • Tzatziki
  • 2 morötter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl matyoghurt
  • Till servering
  • 2 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200˚C. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Blanda färsen med salt, peppar, majsstärkelse och vatten. Forma till stora biffar, 1 per portion. Bryn biffarna i hälften av matfett i en stekpanna tills de fått fin färg. Stek klart i ugnen i ca 8 min. Tzatziki: Skala, riv och stek morötterna mjuka i resten av matfettet. Pressa över vitlöken. Låt fräset svalna av och blanda det med yoghurten. Smaksätt med salt och peppar. Skiva tomaterna och skalad rödlök, ringla över olivoljan och krydda med salt och peppar. Servera biffarna med tzatsiki, tomatsallad och ris eller annat gryn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben