Färsbiff med rödbetor och svamp

Serverar: 1 portioner

Magert och fettsnålt

Ingredienser

  • 150 g rödbetor
  • 50 g potatis
  • 1 tsk olja
  • 1 äpple
  • ¼ tsk senap
  • 1 msk äppelvinäger
  • 20 g sallad
  • 50 g svamp
  • ½ schalottenlök
  • 1 tsk smör
  • Salt
  • Peppar
  • 100 g ärter
  • 125 g mager nötfärs
  • Instruktioner

    1. Koka rödbetorna i 60 minuter, skala dem och skär dem i klyftor. Koktiden kan förkortas om du först skalar och delar dem. Koka potatis och dela dem. Vänd potatisarna och rödbetor i olja i en varm panna i 30 sekunder.
    2. Skär äpplena i klyftor och vänd ner dem. Tillsätt grov senap och vinäger och lägg upp blandningen på salladsblad. Stek svamp med hackad lök i smör. När svampen är klar saltar och pepprar du och stänger av plattan.
    3. Vänd blandningen med tinade ärter. Forma, salta och stek färsbiffarna i grillpanna i 6-8 minuter på varje sida.
    4. Servera den varma potatis- och rödbetssalladen samt svamp- och ärtblandningen till färsbiffen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben