Mina barn älskar plankstek. När jag sa att vi skulle äta köttbullar och potatismos till middag så protesterades det och föreslogs att vi kunde göra det som plankstek i stället.
So be it.
Lyckat! Inte mkt nydanande i receptväg kanske men tänkte att det kan få ligga här som tips! Mängderna färs är på 1 kg färs, men om man vill göra för mindre antal portioner så räkna med 150 g kött per person. Ingredienserna är för 8-12 personers biffar.
Ingredienser
4-5 hg hjortfärs eller älgfärs
4-5 hg nötfärs eller bra blandfärs
1-2 gul lök, finhackad eller riven
½ dl ströbröd
1-2 dl gräddmjölk
Salt
Vitpeppar
Svartpeppar
1 krm paprikapulver
½ msk torkad timjan
½ msk krossad vitlök
1-2 äggulor
1 krm fyra kryddor
Dekoration
Tomat, i halvor/klyftor - ½ tomat per person
Röd paprika, en liten bit per portion
Bearnaisesås, ca ½ dl per portion
½ dl riven ost per portion
Färsk timjan
1-2 kg potatis, skalad
smör
grädde
salt
peppar
2 äggulor
Riven ost