Färsbiffar i smördegspaket

Serverar: 4 portioner

Färsbiffar och svamp slås här in i små portionspaket av smördeg. En saftig variant på det klassiska receptet Biff Wellington.

Ingredienser

  • 1 msk smör
  • 225 g champinjoner, hackade
  • 450 g nötfärs
  • 2 msk gul lök, finhackad
  • 2 msk tomatpuré
  • ½-1 tsk salt
  • 1-2 krm svartpeppar
  • 1 stort ägg
  • 1 ark fryst smördeg, 225 g, tinat
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Smält smöret i en stekpanna på medelvärme och lägg i svampen. Fräs 4-6 minuter tills den är mjuk och all vätska avdunstat. Ställ åt sidan.
    2. Blanda nötfärs, lök, tomatpuré, salt och peppar väl i en skål. Forma fyra runda, lika tjocka, biffar som är ca 8 cm i diameter.
    3. Blanda ägget med 1 msk vatten väl i en skål. Kavla ut smördegsarket tills det är 35x35 cm och dela det i fyra rektanglar. Lägg en biff mitt på varje smördegsark. Portionera upp svampen ovanpå biffarna. Pensla kanterna på smördegsarken med ägget och vik hörnen mot mitten. Pressa ihop kanterna med fingrarna.
    4. Ställ paketen på den förberedda plåten och pensla med resten av ägget. Skär två små snitt i toppen på varje paket. Ugnsbaka 25-35 minuter tills smördegen är gyllene och köttet genomstekt. Låt vila 5 minuter och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben