Färsbiffar med ädelost

Serverar: 4 portioner

En av de godaste färsbiffar jag vet.

Ingredienser

  • ½ kg skinkfärs
  • 2 ägg
  • 2 msk potatismjöl
  • Salt
  • Svartpeppar direkt från kvarn
  • 150 g ädelost, t.ex. Kvibille Ädel
  • Paprikapulver
  • Oregano, torkad
  • 140 g bacon, strimlad
  • 6 schalottenlökar, klyftade
  • 1 saltgurka, medelstor, finhackad
  • Smör eller margarin att steka i
  • (Ev. vatten)
  • Instruktioner

    1. Blanda färs, ägg och potatismjöl till en smidig, men inte lös färs. Tillsätt lite vatten om smeten är för hård.
    2. Smaka av med salt och peppar.
    3. Dela upp smeten i 8 lika delar och forma till rundlar.
    4. Skär osten i 8 delar och vänd dessa i en blandning av lika delar paprikapulver och oregano. Placera dem på biffarna och vik ihop färsen över osten och forma till biffar.
    5. Stek biffarna på medelvärme i stekpanna tills de har en vacker brun färg. Ta upp dem och varmhåll.
    6. Bryn baconstrimlorna (i samma panna) tillsammans med schalottenlöken tills lökklyftorna känns mjuka och genomlagade. Tillsätt gurkan och fräs ihop blandningen en stund.
    7. Lägg upp biffarna. Placera en matsked av baconblandningen på varje biff. Servera med hemlagat potatismos och pressgurka.
    8. Bon appetit! :)

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Anastaziach 11 juni 2012

    Gjort detta ett par gånger inte haft i riktigt allt, hoppat baconet å så men de har varit riktigt gott :) Rekomenderas :)!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben