Färsbiffar med champinjonsås

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Enkel och god vardagsmat.

Ingredienser

  • 1 msk ströbröd
  • 2 msk mjölk
  • 200 g köttfärs
  • Salt
  • Peppar
  • 1 tsk senap
  • 1 ägg
  • 2 msk smör
  • 100 g champinjoner
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk lingonsylt
  • Servera med
  • Potatismos
  • Lingonsylt
  • Kokta morötter
  • Instruktioner

    1. Blanda ströbröd och mjölk, och låt svälla i 5 minuter. Rör i färs, salt, peppar, senap och ägg. Forma fyra biffar och stek i en stekpanna med smör tills de är genomstekta, ca 5 minuter per sida. Skiva svampen och fräs i en kastrull med smör. Strö över mjöl och späd med mjölk, vatten och fond. Koka i 5 minuter och smaka av med salt, peppar och lingonsylt.
    2. Servera biffarna och såsen med potatismos, lingonsylt och kokta morötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    krutov13 28 mars 2011

    Gott och barnen gillade det

    IiidaNilsson 4 april 2011

    Jag ska nästa gång lägga i lök i biffarna, annars var det jättegott och mycket uppskattat här hemma. Champinjonsåsen var gudomlig! Blir definitivt fler gånger :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben