Färsbiffar med färskost-gömma

Serverar: 4 portioner

God vardagsmat. Fyll köttfärsbiffarna med cottage cheese och ostblandning.

Ingredienser

  • 500 g lamm- eller nötfärs
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 1 1/2 tsk malen kummin
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 dl mjölk
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 gul lök
  • 250 g cottage cheese, keso fetaoliv
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl Arla Köket riven ost gratäng
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º.
    2. Blanda ströbröd och mjölk och låt det svälla ca 10 min.
    3. Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda ihop ströbröd, lök, ägg och färs. Tillsätt persilja och kryddor.
    4. Blanda ihop cottage cheese och ost.
    5. Forma färsen till 4 bullar. Gör en urgröpning i mitten och fördela ostblandningen i groparna. Lägg biffarna i en ugnssäker form och tillaga i mitten av ugnen ca 30 min.
    6. Tips! Gott att servera med ugnsbakade rotfrukter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben