Färsbiffar med gorgonzolasås och jordärtskockmos

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En snabblagad och välsmakande middag

Ingredienser

  • Biffarna
  • 400-500 g köttfärs
  • 1 pkt bacon
  • 1 gul lök
  • 6 soltorkade tomater i olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • Smör till stekningen
  • Gorgonzolasås
  • 2 dl grädde
  • 150 g gorgonzola
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk hackad persilja
  • Fint mos med jordärtskockor
  • 400 g mjölig potatis
  • 200 g jordärtskockor
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Mos: Skala potatis och jordärtskockor, och skär dem i mindre bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten.
    2. Häll av kokvattnet och mosa rotfrukterna med stöt eller gaffel till ett grovt mos. Blanda i smör och mjölk samt salta och peppra.
    3. Tärna baconet smått, finhacka lök och tomater.
    4. Fräs baconet i en stekpanna. Tillsätt lök och pressad vitlök. Stek tills löken känns mjuk. Rör ner tomathacket och låt svalna.
    5. Blanda färsen med ägg och baconröran, salta och peppra. Forma till biffar och stek ca 3 min på varje sida.
    6. Koka upp grädden till såsen. Smula i osten och låt den smälta under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Rör sist ner persiljan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben