Färsbiffar med grönpeppar & kaffesås

Serverar: 3 portioner

Tid: 45 minuter

Ett gott recept där kaffegräddsåsen ger en x piff på det hela.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 mellanstor riven gul lök
  • 1 ägg
  • 5 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 2-3 msk fransk senap
  • 3 msk kalvfond
  • 3 msk grönpeppar mortlad
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm cayennepeppar
  • Salt
  • 3 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk strösocker
  • 1½ dl bryggt kaffe
  • Maizena för redning
  • Instruktioner

    Sätt på lite kaffe. Riv löken i en bunke. Blanda ner 1 msk senap, 1 dl grädde, 1 msk kalvfond, salt, 1 msk grönpeppar och peppar. Blanda väl med färsen och gör pannbiffstora biffar och stek i smör. Ta tillvara på stekskyn med någon dryg dl vatten i pannan efter varje stekning och häll över i en kastrull. Häll i kaffet, 1 msk fransk senap, 2 msk kalvfond, resten av grädden, resten av grönpepparen, sockret och 1 msk kinesisk soja. Låt puttra, tillsätt en klick smör och smaka av. Red av såsen med maizena eller maizena redning. Serveras gärna med potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    monicadanell 16 februari 2014

    Hej och tack för jätte goda biffar och såsen blev jätte god jag kunde nästan äta upp allt du får 5 poäng monica

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben