Färsbiffar med mozzarella

Serverar: 4 portioner

Roligt att variera sina färsbiffar.

Ingredienser

  • 1 småfranska ( eller annat vitt ) dagsgammalt helst
  • 1 liten gul lök
  • 1 tsk tomatpure
  • 1 tsk ljus fransk senap
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 knivsuddar nymald svartpeppar
  • ½ tsk salt
  • 2 ägg
  • 400 g blandfärs
  • 2 msk smält smör
  • 3 tomater
  • 150 g mozzarellaost
  • 1 knippa basilika
  • Instruktioner

    Lägg brödet i blöt i kallt vatten. Skala och finhacka löken. Blanda lök, tomatpure, senap, paprika, peppar, salt, ägg och all färs till en smet. Krama ur brödet och rör ned det. Forma 8 biffar med våta händer. Hetta upp det smälta smöret i en stekpanna och stek biffarna knaprigt bruna ca 4 minuter på varje sida. Skölj tomaterna och tag bort stjälken. Skär tomaterna och mozzarellan i skivor. Skölj basilikakvistarna och torka dem. Finhacka hälften av bladen. Sätt ugnen på 250 C. Lägg färsbiffarna i en smord eldfast form och täck dem med tomatskivor, hackad basilika och mozzarellaskivor. Gratinera dem högt upp i ugnen ca 5 minuter eller tills osten blivit mjuk. Ganera med resten av basilikabladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben