Färsbiffar med ostkräm och varm rödbets- och tomatsallad

Serverar: 2 portioner

Rödbetorna trivs med tomaterna i den ljumma salladen.

Ingredienser

  • 200 g nötfärs
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 tsk olivolja
  • 4 små grillspett
  • Röra
  • 50 g kesella
  • Rivet skal (rasp) av 1 citron
  • ½ krm salt
  • Rödbets- och tomatsallad
  • 4 kokta rödbetor (ca300 g)
  • 2 kvisttomater (150 g)
  • ½ msk olivolja
  • 2 msk färska rosmarinblad
  • 1 skalad och skivad vitlöksklyfta
  • 6 svarta oliver
  • 1 msk balsam- eller rödvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda färsen med salt och svartpeppar. Forma färsen till avlånga biffar. Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Stek biffarna runt om på medelstark värme 5-8 minuter. Eller grilla dem. Stick i spetten.
    2. Blanda kesellan med citronrasp. Smaka av med salt.
    3. Skär rödbetorna och tomaterna i klyftor. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs rosmarinbladen i oljan 1 minut. Tillsätt vitlöken, oliverna, rödbets- och tomatklyftorna. Fräs under omrörning tills allt blir genomvarmt, ca 1 minut. Ringla över vinägern, salta och peppra.
    4. Servera biffarna med en klick kesellaröra och rödbetorna.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben