Färsbiffar med pinjenötter

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

God blandning med köttfärs och nötter

Ingredienser

  • 400 gram köttfärs
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 3/4 dl pinjenötter, ca 50 g
  • 1 äggula
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 1/2 dl Kelda matlagningsgrädde
  • Röra
  • 100 gram chevre, fransk getaost
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka vitlöken. Rosta nötterna i en torr stekpanna. Blanda färsen med vitlök, äggula, salt, peppar, grädde och större delen av pinjenötterna till en jämn färs.
    2. Forma 8 jämna biffar. Stek dem i smör i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Mosa osten och blanda med matlagningsyoghurten. Servera med getaosröran och ugnsstekta potatisklyftor och grönsaker.
    3. Tips: Biffarna går att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Annafbg 7 juli 2009

    Det här är så gott! Perfekt när man vill lyxa till vardagsmaten lite!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben