Färsbiffar med rödlökssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Viktigt att använda rätt soja här. Reder man dom på ett annat sätt fungerar detta även för glutenallergiker.

Ingredienser

  • 3 rödlökar
  • 1+1 msk smör eller margarin
  • 2 dl vatten
  • ¾ msk oxfond med rödvin
  • 400 g blandfärs
  • 4 msk Bostongurka
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl mild yoghurt
  • 2 tsk japansk soja
  • ½ krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva löken. Fräs på svag värme. Häll på buljongen. Låt allt puttra 5 min under lock.
    2. Blanda färs, bostongurka, salt, peppar och ägg. Forma till små biffar. Stek dem några minuter på varje sida i matfett. Ta upp biffarna. Rör i vetemjölet i stekpannan, häll av buljongen från löken och vispa ner den i pannan. Rör i yoghurt, soja och peppar. Koka såsen 3 min. Lägg löken på biffarna och häll på såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben