Färsfylld zucchini

Serverar: 4 portioner

Mild zucchini, kryddig färs, syrliga tomater och en smakrik ost är hemligheten bakom den här härliga rätten.

Ingredienser

  • 3 medelstora zucchini
  • 1 gul lök
  • 1 knippa persilja
  • 300 g blandfärs
  • 3 msk ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 tsk senap
  • 2 krm paprikapulver
  • 2 krm mald muskot
  • salt
  • peppar
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk hackad oregano
  • 1½ dl riven , lagrad ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta och halvera zucchinin på längden. Gröp ur zucchinifrukterna med en sked.
    2. Hacka zucchinikråmet och den gula löken och fräs det mjukt i lite matfett. Låt svalna. Finhacka eller klipp persiljan. Arbeta samman färs och ströbröd. Blanda i lökröran, persiljan och ägget. Smaksätt med senap, paprika, muskot, salt och peppar. Fördela färsen i zucchiniskalen.
    3. Låt tomaterna rinna av lite. Pressa i vitlök och blanda ner oregano. Häll tomatröran på botten av en vid, eldfast form och lägg sedan zucchinihalvorna ovanpå.
    4. Tillaga i mitten av ugnen ca 35 minuter. Strö över osten och gratinera ytterligare 5-10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    BeccaGrodan 4 december 2008

    överaskande gott dock lite om ständigt att tillaga en vardag då man har ont om tid...

    royalgala 15 april 2011

    God! Vi tyckte det var gott med lite sweet chilisås till när den serverades.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben