Färsgratäng med smultäcke

Serverar: 4 portioner

Smakrik och snabblagad färsgratäng som toppas med ett läckert smultäcke.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • Olja till stekning
  • 500 g lamm- eller nötfärs
  • 1 påse tex-mex krydda
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 1 burk kidneybönor, 410 g, sköljda och avrunna
  • 1 burk vita bönor i tomatsås, 400 g
  • Topping
  • 100 g smulad fetaost
  • 2 dl färska brödsmulor
  • 3-5 färska rosmarinblad
  • 2 msk olivolja
  • Tillbehör
  • Färska örter
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Skala och hacka löken. Fräs den i lite olja i ca 3 minuter. Tillsätt färsen och fräs tills den får färg, ca 10 minuter. Strö över tex-mex kryddan och fräs under omrörning 1 minut. Blanda i tomaterna och bönorna. Sjud under lock i ca 10 minuter.
    3. Lägg färsblandningen i en smord ugnsform. Blanda brödsmulor, smulad fetaost, rosmarinblad och olivolja i en skål. Fördela blandningen över färsen. Gratinera mitt i ugnen i ca 5 minuter, tills toppingen fått fin färg.
    4. Garnera med örter och servera med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben