Färsgryta med ädelost

Serverar: 3-4 portioner

Ädelost och bacon i, mums!

Ingredienser

  • 350 g fläskfärs
  • Matfett till stekning
  • 1 pkt bacon
  • 1 purjolök
  • 1 gul lök
  • 1 stor burk champinjoner i vatten
  • 3 dl kaffegrädde
  • ½-1dl köttbuljongtärning
  • 50-100 g gräddädelost
  • Salt
  • Peppar
  • Soja
  • Ev 1 tsk curry
  • Instruktioner

    1. Skär baconet i små skivor, skiva purjon och hacka löken. Stek detta tillsammans med svampen. Bryn färsen. Lägg över alltsammans i en gryta. Vispa ur pannan med litte grädde som får koka ihop med tärningen. Slå över i grytan. Riv osten direkt i grytan.
    2. Slå på resten av grädden. Krydda med salt, peppar och soja samt ev. curry. Låt puttra 5-10 minuter eller tills osten är helt smält. Servera med ris och en fräsch sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben