Färsgryta med ingefära

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Så ljuvligt god maträtt, lättlagad och klar på en halvtimme! Går självklart bra att ta någon annan färs men eftersom jag är student valde jag det billigare alternativet.

Ingredienser

  • 400 g fläskfärs
  • 1 gul lök
  • 1 grön paprika
  • 1 morot
  • ½ burk champinjoner (burk om 400 g)
  • ½ burk majs (burk om 340 g)
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk soya
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 msk chilisås
  • 2 cm färsk, riven ingefära
  • 2 ½ dl grädde
  • 2 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Börja med att hacka löken och paprikan. Riv moroten på den större sidan av ett rivjärn och riv ingefäran på den mindre sidan, dela champinjonerna.
    2. Bryn färsen tills vattnet försvunnit. Bryn löken och paprikan tills de blivit mjuka men inte fått någon märkbar färg.
    3. Blanda alla ingredienser i en gryta och låt koka upp, sjud sedan under lock i 5-15 min.
    4. Servera med ris och gärna någon färsk sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben