Färsk äppelsoppa

Serverar: 4 portioner

Recept från Kajsas kokbok 1935

Ingredienser

  • 1/2 kg äpplen
  • 1 l vatten
  • 1-2 dl socker
  • 2-3 msk potatismjöl
  • Ev. 1 kanelstång
  • Instruktioner

    1. Äpplena skalas, urkärnas och skäras i klyftor. Skal och kärnhus påsättas i vattnet och få sakta koka 20 min.
    2. (Önskas mera smak på soppan, ilägges en bit kanel.)
    3. Saften frånsilas, bör vara ung. 1 l, samt smaksättes med sockret, och häri få äppelklyftorna koka mjuka. Upptagas och läggas i soppskålen.
    4. Saften redes med potatismjölet, utrört i det kalla vattnet och slås över äpplena. Omblandas försiktigt och får kallna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben