Färsk äppelsoppa
Serverar:
4 portioner
Recept från Kajsas kokbok 1935
Ingredienser
1/2 kg äpplen
1 l vatten
1-2 dl socker
2-3 msk potatismjöl
Ev. 1 kanelstång
Instruktioner
Äpplena skalas, urkärnas och skäras i klyftor. Skal och kärnhus påsättas i vattnet och få sakta koka 20 min.
(Önskas mera smak på soppan, ilägges en bit kanel.)
Saften frånsilas, bör vara ung. 1 l, samt smaksättes med sockret, och häri få äppelklyftorna koka mjuka. Upptagas och läggas i soppskålen.
Saften redes med potatismjölet, utrört i det kalla vattnet och slås över äpplena. Omblandas försiktigt och får kallna.
Liknande recept
Freddes kryddiga kycklingfilé med mustig färsk vitlökspasta
4.3
2
4
Tjälknöl på färsk skinka
4.5
8-10
6
Fetacremé med soltorkad tomat & färsk basilika
5
10 min
2-3
1
Pastasås med kassler och färsk timjan
4
Medelhavsbiffar med färsk pasta och zucchini
12
Filodegspaj med kyckling,fetaost o färsk spenat.
5
40 min
4
1
Färska frukter och grönsaker
4-6
Fiskgratäng med färska räkor
5
40 min
4
2
Wokade nudlar med kycklingfilé och färska grönsaker
4.8
45 min
4-6
3
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!