Serverar: 6-8 portioner
Tid: 45 minuter
Ännu ett av mina eget komponerade recept med ananas. För att lyckas med detta recept så måste du välja en väl mogen och gyllengul ananas som doftar kraftigt aromatiskt. Det är inte alltid det går att få - men det går att råda bot på. Ta en liten skål - lagom så att dess överkant täcker precis botten på ananasen. Fyll på vatten i skålen så att endast resten av fruktens skaft täcks av vatten. Ställ nu frukten med vatten i ett ljust fönster med mycket sol och värme. Fyll på regelbundet vatten. Frukten dricker mycket vatten medans den mognar och blir gul. Då du väl beslutar dig att frukten är färdig att skäras upp - behöver du inte ta bort mittenstocken - då den nu även blivit mjuk.
Tack för ett mycket gott recept! Min äldste kille tyckte att det var jättegott medan den andre inte ville smaka. Själv tyckte jag att den var god men mäktig som sagt.