Färsk pasta med musslor

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Fantastiskt gott!

Ingredienser

  • 2 ptk färsk pasta
  • 1 burk färska musslor + spadet
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka persilja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Chilifakes
  • Parmesanost
  • Instruktioner

    1.Sätt på pasta vatten. 2.Ränsa och hacka musslorna. Spara spadet i burken. Hacka vitlök. Hacka persilja. Fräs vitlök i olivolja i en kastrull den får inte bli brun, tillsätt musslor. Fräs liten stund, häll på spadet och krydda med vitpeppar och salt, låt koka upp, tag från värmen. 3.I en vid stekpanna hätta upp oliv olja och chiliflakes. 4.Koka pastan. 5.När pastan är färdig, häll i den i stekpannan och vänd runt, häll i en serveringsskål. 6.Blanda i persiljan i musslorna. 7.Servera till italienskt bröd och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Musslor
    Nykokta musslor är fantastiskt gott. Med vin, vitlök och vitt bröd kan...

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Pilgrimsmusslor
    På engelska heter de scallops och på franska Coquilles. St Jacques är...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben