Färsk pasta med sej och räkor
Lite extra vardagslyx som är enkel att göra.
Ingredienser
1 gul lök
3 dl vispgrädde
1½ dl vatten
1 msk pressad citron
2-3 tsk dijonsenap
400 g sej (även torskrygg går bra)
200 g skalade räkor
500 g färsk pasta (tagliatelle)
3 dl frysta ärtor
Salt
Nymald svartpeppar
Instruktioner
- Finhacka löken. Fräs löken i olja i en kastrull. Tillsätt grädde, vatten och citronsaft. Låt puttra 5 minuter.
Rör i senap och smaka av med salt och peppar
- Koka upp pastavattnet.
- Skär fisken i mindre bitar och krydda med salt och peppar. Låt fisken sjuda i såsen under lock 3-4 minuter. Strö över räkorna och låt det bli varmt.
- Koka pastan och låt ärtorna koka med när det återstår 2 minuter av koktiden.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Japanska matord
Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...
Thailändsk matlagning är en ren njutning
Thailands fantastiska matlagningskultur har förändrats oerhört lite ge...
Snabblagat!
Vardagsmat ska vara lika god som den ska vara enkel och snabbatt tilla...