Färsk pasta med sej och räkor

Serverar: 4 portioner

Lite extra vardagslyx som är enkel att göra.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 3 dl vispgrädde
  • 1½ dl vatten
  • 1 msk pressad citron
  • 2-3 tsk dijonsenap
  • 400 g sej (även torskrygg går bra)
  • 200 g skalade räkor
  • 500 g färsk pasta (tagliatelle)
  • 3 dl frysta ärtor
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Finhacka löken. Fräs löken i olja i en kastrull. Tillsätt grädde, vatten och citronsaft. Låt puttra 5 minuter. Rör i senap och smaka av med salt och peppar
    2. Koka upp pastavattnet.
    3. Skär fisken i mindre bitar och krydda med salt och peppar. Låt fisken sjuda i såsen under lock 3-4 minuter. Strö över räkorna och låt det bli varmt.
    4. Koka pastan och låt ärtorna koka med när det återstår 2 minuter av koktiden.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Thailändsk matlagning är en ren njutning
    Thailands fantastiska matlagningskultur har förändrats oerhört lite ge...

    Snabblagat!
    Vardagsmat ska vara lika god som den ska vara enkel och snabbatt tilla...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben