Färsk persiljepotatis med tonfiskdipp

Serverar: 4 portioner

Den som tycker om tonfisksåsen är det bästa med vitello tonnato kommer att gilla den här dippsåsen.

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis
  • 3 burkar tonfisk i vatten (à 150 g avrunna)
  • 1 citron
  • 3 dl yoghurt
  • 4 msk majonnäs
  • Salt
  • Peppar
  • 3 msk kapris
  • 1 liten knippa persilja
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • Instruktioner

    1. Tvätta potatisen grundligt under rinnande vatten, borsta om det behövs. Koka under lock i vatten ca 25 minuter, låt potatisen sedan rinna av, lägg tillbaka dem i kastrullen och håll dem varma med locket på.
    2. Låt undertiden tonfisken rinna av i ett durkslag, tvätta citronen i hett vatten, torka av den och riv skalet och pressa ur saften.
    3. Rör ihop yoghurten i en skål med majonnäs och citronsaft. Mosa tonfisken en aning med en gaffel och rör ner i yoghurtblandningen. Smaka av dippen med salt, peppar och vänd ner kaprisen.
    4. Skölj persiljan och skaka av vattnet, spara några blad till dekoration, hacka resten grovt.
    5. Hetta upp olja och smör i en stekpanna, bryn potatisen snabbt. Lägg i rivet citronskal och hackad persilja, smaka av med salt och peppar.
    6. Servera potatisen med tonfiskdippen. Dekorera med persilja och ha en skål med citronklyftor till hands.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben