Färsk rödbetssallad

Härlig förrätt eller till buffèn.

Ingredienser

  • 6 färska rödbetor
  • 75 g fetaost
  • 3 dl ruccola
  • 3 msk bladpersilja
  • 2 tsk timjan
  • 3 tsk olivolja
  • 2 tsk flytande honung
  • 2 msk solros-/pumpakärnor
  • flingsalt, peppar från kvarn
  • Instruktioner

    1. Skölj, skala och skär rödbetorna i klyftor. Lägg dem i en ugnsform, ringla över lite olivolja och timjan. Tillaga i ugn 200 grader ca 30 min. 2. Rosta solros-/pumpakärnorna i en torr stekpanna. 3. Skölj ruccolan och lägg den på ett stort fat. Lägg på de ugnsstekta rödbetorna. Smula över fetaosten. Hacka persiljan och strö över. Ringla över honung och olivolja. Strö över de rostade solros-/pumpakärnorna. Krydda med flingsalt och peppar från kvarn.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    tommyannaleiaville 22 oktober 2009

    Kanon god förrätt som uppskattades av både liten och stor!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben