Färsk rödbetssallad från Ryssland

Serverar: 4-6 portioner

Ursprungligen kommer denna sallad från Georgien men är vanlig i hela Ryssland. Den är väldigt god.

Ingredienser

  • 1 kg färska rödbetor med blast
  • 200 g gröna bönor
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk kapris
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk krossad svartpeppar
  • 100 g getost
  • 50 g grovhackade valnötskärnor
  • Instruktioner

    1. Skär av blasten på rödbetorna. ( lämna ett par cm av stjälkarna annars tappar de färgen ). Borsta och skölj dem väl.
    2. Koka upp en kastrull med vatten, lägg i rödbetorna och sjud på medelvärme under lock ca 30 min. Skala och skär dem i klyftor.
    3. Koka bönorna i 3 minuter, ta upp med hålslev och lägg dem i kallt vatten. Låt rinna av väl.
    4. Gör dressingen genom att blanda vinäger, olja, vitlök, salt och peppar.
    5. Fördela rödbetorna och bönorna på ett fat, smula på getost, kapris och valnötter.
    6. Ringla dressingen ovanpå.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben