Färska morgonbröd

Serverar: 10 portioner

Lättbakat bröd som görs iordning på kvällen och som sedan ställs in i kylen över natten och gräddas på morgonen!

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten el mjölk (kall)
  • 1 dl kesella, 1%
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl krossat linfrö
  • 2 dl fiberhavregryn
  • 5-6 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen med den kalla vätskan. Blanda i övriga ingredienser & arbeta ihop degen. Låt jäsa ca 30 min. Forma till runda bullar och lägg på en plåt. Täck med bakduk och låt stå i kylen över natten.
    2. Sätt ugnen på 250 grader. Ta ut bullarna ur kylen och rumstemperera medan ugnen värms upp. Strö lite fiberhavregryn på bullarna. Grädda bullarna mitt i ugnen 10-15 min.
    3. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben