Färskostfylld strömming

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Nån mer än jag som ÄLSKAR strömming?

Ingredienser

  • 500 g strömmingsfilé, rensad
  • 125 g färskost, Roulé
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • Seltin
  • Peppar
  • 2 dl ströbröd
  • 4 msk smör & rapsolja
  • 800 g potatis, i klyftor
  • 1 msk bladpersilja, hackad
  • 4 port gourmet sallad
  • Instruktioner

    1. Lägg ut hälften av strömmingsfi léerna på ett skärbräde med köttsidan upp. Fördela färskost, lök, Seltin och peppar på fi léerna och lägg resterande fi léer ovanpå. Panera i ströbröd. Lägg åt sidan.
    2. Hetta upp en panna med 2 msk smör & rapsolja. Stek potatisen på medelvärme ca 10-15 min tills de fått fi n färg och är mjuka rakt igenom. Salta, peppra och strö över persilja.
    3. Hetta upp en panna med 1 msk smör & rapsolja och stek strömmingarna ca 2 min på varje sida. Servera med potatisklyftor och gourmet sallad.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (1)

    farmoringer 11 mars 2008

    Det här var gott....Jag tog vanlig creme bonjour och det gick bra, sen serverade jag potatismos till

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben