Färskpotatissallad med brynt smör

Serverar: 4 portioner

Det är det brynta smöret med ättika och honung som lyfter salladen till oanade höjder.

Ingredienser

  • 800 g färskpotatis
  • 1 knippe sparris, 250 g
  • 3 salladslökar
  • 1 knippe rädisor
  • 150 g körsbärstomater
  • 75 g smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk ättikssprit, 12 %
  • 1 msk honung
  • 1 msk hackad dill
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen i saltat vatten. Ansa sparris och skär i bitar. Låt den eventuellt koka med potatisen den sista minuten. Strimla salladslöken, klyfta rädisorna och dela tomaterna.
    2. Smält smöret i en kastrull tills det blir gyllene och doftar nötigt. Tillsätt olja, ättika och honung.
    3. Ringla smöret på potatisen och vänd varsamt runt med alla grönsaker och dill. Smaka av med salt och peppar och servera genast!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben