Färskpotatissallad med grillsmak

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Vårkänslor

Ingredienser

  • 650 g färskpotatis
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 1 tsk paprikapulver
  • 4 skivor bacon
  • Salt
  • Peppar
  • Persija till garnering
  • Dressing
  • 4 msk majonnäs
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 1 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    Koka potatisen mjuk ca 10 minuter, låt rinna av, Blanda olivolja, hackad timjan och paprikapulver och häll blandningen över den varma potatisen. Stek baconskivorna, skär i bitar. Lägg potatisarna på ett grillgaller och låt stå i ugnen 10 minuter på 200 grader. Vänd potatisarna en gång. Blanda ingredienserna till dressingen i en skål. Lägg potatis och bacon i en stor skål, krydda med salt och peppar och blanda. Häll över dressingen, garnera med persiljan och servera den varma salladen genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben