Färskpotatissallad med rucola

Serverar: 6 portioner

Är inte så förtjust i majonnäs och brukar därför istället göra denna potatissallad. Mycket godare.

Ingredienser

  • 1,5 kg kokt kall potatis
  • 20 rucolablad
  • 5 soltorkade tomater i olja
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 3 krm nymalen svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 20 valnötskärnor el motsvarande mängd Solroskärnor
  • 50 g parmesanost
  • Instruktioner

    1. Skär den kokta, kalla potatisen i bitar och lägg i en skål. Blanda med rucolabladen. Skär de soltorkade tomaterna i strimlor och vänd ner dem.
    2. Blanda samman olivolja, balsamvinäger, dijonsenap, svartpeppar och salt i en skål och häll över potatissalladen.
    3. Grovhacka valnötskärnorna eller solroskärnorna och blanda ner.
    4. Skär tunna skivor av parmesanosten med potatisskalare och strö över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben