Falsk Fläskfilé i het paprikasås

Har blivit serverad falsk fläskfilé på olika vis hos min moster som alltid har smakat mycket bra. Tänkte själv ge mig på att göra denna rätt i egen touch.

Ingredienser

  • Fläskfilén
  • 500 g fläskfärs
  • 1 msk Aromatkrydda
  • Svartpeppar till kryddning
  • Smörklick till stekning
  • Sås
  • 2,5-3 dl matlagningsgrädde
  • 5-6 msk Ajvar relish
  • 1-2 tsk sambal oelek (beroende på vilken styrka man vill ha)
  • 1 stor hackad vitlöksklyfta eller 2 små
  • En skvätt soja för färg och sälta
  • Övriga ingredienser
  • 1 st strimlad paprika, (färg efter tycke och smak)
  • Ost för gratinering
  • Instruktioner

    1. Förbered "fläskfilén" ett par timmar före. Blanda fläskfärsen med aromaten. Lägg köttblandningen i en fryspåse/ plastfolie och forma det till en avlång filé. Frys in den ett par timmar innan tillagning.
    2. Sätt på ugnen på ca 200-225 grader. Ta ut den halvfrusna "filén" och skiva den i ca 1,5 cm skivor. Peppra dem på ena sidan. Fräs på dessa på båda sidor så de får lite stekyta. Lägg dem i en ugnssäker form. Strö över den strimlade paprikan.
    3. Blanda ihop ingredienserna till såsen i en skål/bunke och häll över filé-bitarna toppa med skivad eller riven ost.
    4. Gratinera ca 20-30 minuter så att såsen har kokat ihop sig och ytan har fått färg.
    5. Serveras till potatis, sallad och ett stort glas mjölk! =)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben