Falsk Osso Buco på falukorv

Serverar: 4 portioner

Gott

Ingredienser

  • 500 g falukorv
  • 2 gula lökar
  • 1–2 morötter
  • 1 bit rotselleri
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 buljongtärning
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk basilika
  • 2 msk vetemjöl + vatten
  • klippt persilja
  • rivet skal av 1/2 citron, ej nödvändigt
  • Instruktioner

    Skala och tärna lök, morötter och rotselleri. Skär korven i grövre strimlor. Koka upp krossade tomater, vatten, pressad vitlök och smulad buljongtärning i en låg vid panna. Tillsätt grönsakshacket, salt, peppar, basilika och lagerblad. Låt det puttra under lock tills grönsakerna är mjuka. Rör ut mjölet med lite vatten till en klimpfri redning. Rör ner det i pannan. Låt det koka upp. Lägg ner korven och låt allt puttra några minuter. Smaka av. Strö över klippt persilja och rivet citronskal. Bjud kokt pasta till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben