Falska kräftor med kreolsk sås
Dessa kräftor smakar dock inte kräftor, men mycket spröda och goda, mycket trevligt att bjuda på något gott.
Ingredienser
Falska kräftor
1 pkt smördegsplattor
Ca 10 skivor rökt skinka
Ca 10 skivade färska champinjoner
2,5 dl riven ost
2 msk hackad färsk basilika el 2 tsk torkad
1 krm svartpeppar
1 ägg till pensling
Kreolska såsen
2 små gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 msk olja
2 tsk mexikansk kryddblandning
1 tsk spiskummin
1 tsk oregano
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1/2dl chilisås
1 burk krossade tomater (400gr)
2 paprikor (gärna olika färger)
1 burk majskorn (340gr)
Instruktioner
- Kräftorna:
Halv tina plattorna, kavla ut varje platta och dela dem på mitten. På varje skinkskiva lägger du skivad champinjon, lite riven ost, basilika och peppar och rullar ihop till skinkrullar som rullas in i smördegs plattorna. Forma ändarna till en kräftstjärt eller klo.
Hit kan kräftorna förberedas om de förvaras i kylen. Lägg kräftorna på smörad plåt eller
bakplåtspapper och pensla dem med ägget. Grädda mitt i ugnen i 200 gr ca 15-20 min..
- Kreolska såsen:
Skala och grovhacka löken och vitlöken.
Fräs hacket i oljan ca 5 min på svag värme.
Tillsätt kryddorna och rör om. Häll i chilisåsen och tomatkrosset. Låt puttra ca 10 min. Kärna ur och tärna paprikorna i bitar om 1X1 cm, lägg i dessa och majsen. Låt puttra ytterligare 10 min. Smaka av med salt.
Liknande recept
Kommentarer (0)