Falska kräftor med kreolsk sås

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Dessa kräftor smakar dock inte kräftor, men mycket spröda och goda, mycket trevligt att bjuda på något gott.

Ingredienser

  • Falska kräftor
  • 1 pkt smördegsplattor
  • Ca 10 skivor rökt skinka
  • Ca 10 skivade färska champinjoner
  • 2,5 dl riven ost
  • 2 msk hackad färsk basilika el 2 tsk torkad
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 ägg till pensling
  • Kreolska såsen
  • 2 små gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • 2 tsk mexikansk kryddblandning
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1/2dl chilisås
  • 1 burk krossade tomater (400gr)
  • 2 paprikor (gärna olika färger)
  • 1 burk majskorn (340gr)
  • Instruktioner

    1. Kräftorna: Halv tina plattorna, kavla ut varje platta och dela dem på mitten. På varje skinkskiva lägger du skivad champinjon, lite riven ost, basilika och peppar och rullar ihop till skinkrullar som rullas in i smördegs plattorna. Forma ändarna till en kräftstjärt eller klo. Hit kan kräftorna förberedas om de förvaras i kylen. Lägg kräftorna på smörad plåt eller bakplåtspapper och pensla dem med ägget. Grädda mitt i ugnen i 200 gr ca 15-20 min..
    2. Kreolska såsen: Skala och grovhacka löken och vitlöken. Fräs hacket i oljan ca 5 min på svag värme. Tillsätt kryddorna och rör om. Häll i chilisåsen och tomatkrosset. Låt puttra ca 10 min. Kärna ur och tärna paprikorna i bitar om 1X1 cm, lägg i dessa och majsen. Låt puttra ytterligare 10 min. Smaka av med salt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben