Falu provencal
Serverar:
4 portioner
Enkelt och gott. En favorit här hemma.
Ingredienser
Ca 1 dl crème fraiche
2-3 pressade vitlöksklyftor
1 msk fransk senap
½ tsk dragon torkad
ca 400 g falukorv
½ msk margarin
Salt
Peppar
Instruktioner
Blanda crème fraiche, vitlök, senap och dragon.
Skär korven i halvmånar och bryn dem i margarinet ca 5-6 minuter.
Rör ner crème fraicheblandningen och låt puttra ca 10 minuter.
Späd ev. med lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
Servera med potatismos eller kokt potatis och en grönsallad.
Liknande recept
Lammstek provencale med rostad färskpotatis och gräddig sås
4.8
4-5
19
Blomkålslåda Provencale
2.5
30 min
2
Biff Provencale med tomater
5
4
Fiskbullar provencale
20 min
4
Falukorv Provencale
4
1 h
6
1
Falukorv Provencale
20 min
4
Zucchinigratäng Provençale – LCHF
4
Kerstins pastasås Provencale
20 min
2
Brieost provençal i ugn
10 min
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!