Falukorv med grekisk pytt

Serverar: 4 portioner

Den grekiska pytten är också god att servera till grillat kött, fågel eller fisk

Ingredienser

  • 6-8 potatisar, ca 600 g
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 litet blomkålshuvud
  • 2 röda paprikor
  • 100 g fetaost
  • 12-15 svarta oliver med kärnor
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2-3 msk hackad oregano
  • 400 g falukorv, gärna lätt
  • Instruktioner

    1. Skala och skär potatis och lök i små tärningar. Lägg dem i en bakpappersklädd långpanna och ringla över oljan. Stek mitt i ugnen i 250 grader, ca 10 minuter. Skölj och bryt blomkålen i små buketter. Skölj, kärna ur och fintärna paprikan. Blanda ner blomkål och paprika i långpannan och stek ytterligare 10 minuter.
    2. Skär osten i små kuber och blanda i pytten tillsammans med oliverna. Smaka av med salt och peppar. Strö över oregano. Skär korven i tunna skivor och stek dem utan extra matfett i en stekpanna ca 2 minuter per sida. Servera korven med den grekiska pytten till

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben