Falukorv på potatisbädd

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

God och lättlagad variant på klassisk ugnsfalu.

Ingredienser

  • 600 g falukorv
  • 1 kg potatis
  • 1 gul lök
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk torkad timjan
  • 1 bit lagrad ost
  • Senap
  • Ketchup
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Lägg falukorven i en smord ugnsform eller långpanna. Skiva den men inte helt igenom. Stoppa in ostskivor, senap och ketchup mellan skivorna. Spara lite ost att riva.
    2. Skiva potatis och lök tunt. Varva potatis, tomatkross, timjan, salt och peppar i formen runt om falukorven.
    3. Riv resten av osten och strö över potatis/tomatblandningen och korven. Gratinera i 200 grader ca 40 minuter, känn efter att potatisen är mjuk.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    EKC6150 16 december 2009

    Det här var ju riktigt god vardagsmat.Smidigt att laga mat i ugnen. Tack för ett bra receptet Mvh Jocke

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben