Falukorvsgryta med tomat och kikärtor

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

En enkel, nyttig och billig gryta som dessutom är kalorisnål om man väljer en mager falukorv. Vill man kan man göra en vegetarisk variant på t ex quornbitar istället för korv.

Ingredienser

  • 300 g mager falukorv
  • 1 squash
  • 1 purjolök
  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 3 dl broccolibuketter
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk chilisås
  • 2 dl kokta kikärtor
  • Salt
  • Peppar
  • 1 tsk rosmarin
  • Instruktioner

    Skär korven i tärningar. Skiva squashen och strimla purjolök och gul lök. Fräs korv, purjolök och lök i margarinet. Pressa ner vitlök. Tillsätt squash, broccoli och krossade tomater. Smaksätt med chilisås och kryddor och salt. Låt allt puttra i ca 10 minuter. Lägg i kikärtorna, värm upp och servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben