Falukorvslåda med en lite syrlig smak

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Gott och enkelt, gillas av många.

Ingredienser

  • 800 g falukorv
  • 1 pkt bacon
  • 1 liten purjolök
  • 1 stor gul lök
  • ½ dl svensk senap
  • ½ dl dijonsenap
  • 1 dl matyoghurt, 8%
  • 1 dl ketchup
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 knippe hackad persilja
  • 1 dl tärnad saltgurka
  • 200 g riven lagrad grevéost
  • Instruktioner

    1. Tärna baconet och stek lite lätt. Skär ett snitt på längden igenom halva korven. Lägg den i en ugnssäker form. Skölj purjolöken och skala löken. Hacka lökarna. Fyll korven med löken och baconet.
    2. Blanda senap, dijonsenap, grädde, yoghurt, ketchup, persilja och saltgurka i en bunke.
    3. Smaka av med salt och peppar. Häll blandningen över korven. Strö över osten. Sätt in formen mitt i ugn 200grader ca 20 minuter tills rätten är gyllenbrun.
    4. Servera rätten med potatispuré eller kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben