Familjens älsklingsbullar

Vetebröd är härligt och luktar så otroligt gott när man bakar det. De här bullarna är inget undantag! Dock har jag dåligt ögonmått så antalet blir aldrig detsamma från gång till gång. Ha överseende!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 75 g smör
  • 2 dl kaffegrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 4 msk socker
  • 16 1/2 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 2 stora äpplen
  • 50 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 tsk kanel
  • Pensling
  • 1/2 dl smält smör
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull och slå på grädde och mjölk. Häll det ljumma degspadet över jästen. Tillsätt ägg, socker och mjöl. Arbeta degen smidig och ställ den att jäsa till dubbel storlek, ca 40 minuter.
    2. Skala under tiden äpplena till fyllningen och skär dem i små tärningar. Rör smör och socker mjukt och blanda i kanel och äppeltärningar.
    3. Slå upp degen på lätt mjölat bakbord, knåda tills den släpper bakbordet och kavla ut den till en degplatta, 1/2 cm tjock och ca 30 cm bred. Bred på fyllningen, rulla ihop degplattan till en rulle och skär den i ca 3 cm tjocka bitar. Lägg bitarna i pappersformar och låt dem jäsa ca 40 minuter.
    4. Pensla med smör och grädda i 250° 8 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben