Familjens favoritpizza

Det här är den bästa av alla vi testat.

Ingredienser

  • Pizzabotten
  • 25 g jäst
  • 2 ½ dl vatten (ljummet)
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 6 - 7 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • Ketchup
  • 1 burk Kung Markattas hela tomater
  • 1 gul liten lök
  • 1 pkt bacon
  • 1 liten bit zuccini
  • Ost att hyvla och lägga ovanpå
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 225 grader.
    2. Pizzabotten: smula ner jästen i en skål med det ljummna vattnet. Tillsätt olivolja, salt och vetemjöl och knåda ihop till en smidig deg. Låt jäsa till ungefär dubbel storlek.
    3. Fyllning: pensla på ketchup med en sked på den utkavlade eller plattade pizzabotten. Häll ut en burk Kung Markattas hela tomater i en skål och klipp sönder dem med en sax.
    4. Fräs den hackade löken, zuccinin och baconet i småbitar. Strö detta på pizzan och toppa den med hyvlad ost.
    5. Sätt därefter in pizzan i ugnen i 225 grader och låt stå där inne tills det doftar hemmabakad pizza i hela köket!. Servera med en krispig sallad. Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Angeli 26 maj 2009

    Jättegod botten:) Det blev ju som Pan-pizza. Nästa gång kommer jag att använda två paket bacon. För vi tyckte inte att bacon smaken kom fram riktigt , det smakade mest tomat. Jättegott med zuccini, även den kommer jag att ta lite mer av nästa gång. Tog ungefär 1/4 del. Nästa gång tar jag nog en 1/2. Tack för ett jättegott recept:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben